Home
Voor wie
De training
Agenda
Praktisch
Over de trainers
Contact
Programma
Open Focus
Mindfulness
Theorie U
Creatiespiraal
een ander perspectief
Open Focus

 

Soms kun je de ervaring hebben dat je vast zit in een manier van kijken, of uitdagingen zijn een probleem geworden waar je geen antwoorden op vind. Meestal denken we dan dat we vast zitten in de inhoud (content) van ons gewaarzijn: het inhoudelijke probleem. En er kan de neiging zijn om gericht te blijven op dat probleem, voortdurend het probleem scannend op zoek naar een oplossing zonder dat dat tot iets leidt.
In werkelijkheid is wat ons vaak gevangen houdt niet de inhoud, maar de vorm van aandacht: een vernauwde aandachts-modus.

Open Focus helpt je om Presence te ontwikkelen: een bewustzijn waarin de aandacht zich opent voor het grotere geheel en het potentieel wat zich spontaan aandient.

 Open Focus™ traint aandachtsvaardigheden: en aandacht is ons meest fundamentele gedrag. Open Focus leert je hoe bewust te schakelen tussen verschillende vormen van aandacht, waardoor je leert om op een flexibeler en opener manier te kijken en ervaren.Door tussen verschillende vormen van aandacht te leren schakelen, inclusief een meer open aandacht, leer je op een meer ontspannen, flexibeler en opener manier in het leven te staan.

Open Focus combineert solide wetenschappelijke inzichten met praktische eenvoudige oefeningen. Het is ontwikkeld door dr. Les Fehmi (Princeton, USA), een wetenschapper en onderzoeker en een van de pioniers in EEG en bewustzijns-onderzoek.

 
Voor meer informatie: www.openfocus.nl


HomeVoor wieDe trainingAgendaPraktischOver de trainersContact